Huhhuh, koko kesä on vierähtänyt enkä ole tullut tänne kirjoittelemaan! Mutta nyt vähän päivitystä.

 

Olen ollut viimeiset 10 viikkoa Saksassa kesätöissä. Viimevuotiset aamulenkkitreffit bambin ovat jääneet haaveeksi, kantapää ei nimittäin voi sanottavasti paremmin. Aina välillä on muutaman päivän putki, jolloin sattuu joko vain vähän tai ei ollenkaan, mutta sitten taas jostain syystä kipu paukahtaa pilviin. Ja sitten mennään taas aamupäivät kyynärsauvojen kanssa... Kivuttomina päivinä joskus kiinnitän huomiota siihen, miten kävelen, ja vaikuttaa kuin en osaisi kävellä enää vasemmalla jalalla tavallisesti. Olen niin kauan nyt vältellyt astumasta kantapäälle koko painolla, että vakka kipua ei olisi, päkiä hakeutuu ensimmäisenä maahan. Jalka ei enää uskalla.

 

Syyskuun puoliväliin suunniteltu juoksutapahtuma on peruuntunut minun osaltani. En ole päässyt yhtään treenaamaan, eikä sitä tapahtumaa voi kävellä. Niinpä Koutsikin perui tulonsa. Toivottavasti joskus vielä päästään juoksemaan yhdessä!

 

Lenkkeilyn on korvannut tänä kesänä ainakin osittain hyötypyöräily. En ole käynyt varsinaisesti pyörälenkeillä, mutta työmatkat taittuvat fillarilla viimevuotisen potkulaudan sijasta. Samaten kuljen lähes kaikki muutkin matkat pyörällä, bussilla kulkeminen on jäänyt minimiin. Autoa en omistakaan. Ei siitä kymmentä kilometriä matkaa päivää päälle tule, mutta hieman nyt kumminkin, niin että välillä kun poljen mäkeä ylös kaupungista toivon että olisi pyörähissi tai edes vetoapua kun tuntuu että "juurihan mä eilen poljin tämän mäen ylös".

 

Bikram-joogaa olen harrastanut innokkaasti. Hankin ennen Saksaan lähtöä Bikramin CD:n ja opaskirjan (aina niitä kysymyksiä kuitenkin tulee ja muutenkin, tosi hyvä hankinta oli se opus), ja olen joogannut kämpillä omin nokkineni. Lämpötila on huoneenlämpö (tosin heinäkuun alun helleaallon aikana huoneessa oli 39 astetta, lähentelee siis opetustilojen lämpöä, vaikka kosteus tietystikään ei ole sama).  Vielä ehdin kerran joogata täällä ennen kotiin lähtöä, ja silloin tulee kesän keskiarvoksi joogaus joka toinen päivä. Ei hullummin! Alkukesästä joogasin tiheämmin, silloin painokin putosi kun muutenkin elämä oli säntillisempää ja karkkilakko piti. Nyt sitten elokuun puolella.. no... miinukselle kesä painon puolesta kuitenkin jää, parin kilon verran. Hyvä minä! Koivet ovat ihan selvästi kiinteytyneet ja käsivarret ovat vahvistuneet. Olen pysynyt terveenä parin päivän nuhaa lukuun ottamatta, ja mieli on ollut hyvä ja olen ollut energinen. Lisäksi nyt taivun moneen liikkeeseen, joista vielä kesän alussa vain unelmoin:

-puolikameli sujuu ja tuntuu hyvältä! Siinä aina tunnilla alkoi huipata jo ennen kuin pääsin alkuasentoon, saa siis nähdä miten käy kun palaan luokkahuoneen lämpö- ja kosteusolosuhteisiin.

-awkward posturessa kädet pysyvät nyt ojennuksessa kropan edessä koko sarjan, hyvin harvoin enää joudun korjaamaan asentoa

-triangle pose muistuttaa itseään eikä sitä kuin yrittäisin katsoa onko lampun vieressä katossa tahra

-Fixed palm posessa takapuoli koskettaa maata, mutta ei vielä lepää sillä, joten en ole päässyt siinä paljon eteenpäin.

Kaiken kaikkiaan liikkuvuus tuntuu parantuneen. Venytykset menevät pitemmälle. Tasapaino heittää edelleen etenkin yhdellä jalalla tehtävissä liikkeissä, luulen että kantapiikki tekee siinäkin hallaa.

 

Bikramin ainoa hankaluus on se että tunti on niin pitkä. Hankin pienen joogakirjan, josta toivon olevan apua kiireisempiin aamuihin: jooga kun herättää niin hyviin koko kropan valmiustilaan. Haluaisin löytää esim. 15-30 minuuttia kestävän liikesarjan, jolla päivä pääsisi hyvin vauhtiin.